Luchtbehandeling.nl

Ga direct naar hoofd-inhoud »

onze vermelding op www.keurmerk.info
Cleanbits duurzaam
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis Vragen? Bel 0294 282847
Ma t/m Vr 9.00 - 17.00 uur
GRATIS verzending boven de € 75,- daaronder € 5,50
Your shopping cart is empty

Luchtbehandelinformatie

Hooikoorts

Hooikoorts (pollinosis) is een allergische reactie die voornamelijk wordt veroorzaakt door een allergie voor stuifmeel (pollen) van grassen, planten of bomen. Dit geld alleen voor bomen, struiken en planten die hun stuifmeel verspreiden via de wind. Stuifmeelverspreiding door bijen en andere insecten veroorzaken doorgaans geen allergische reactie. Deze stuifmeel is over het algemeen te zwaar om door de wind verspreid te worden. Hooikoorts is wat we noemen een seizoensgebonden aandoening die alleen maar voorkomt als bomen, struiken en grassen in de bloei staan.

Hooikoorts is een reactie van het afweersysteem.
Indien een persoon hooikoorts heeft is het afweersysteem extra gevoelig en reageert het ook op onschuldige stoffen zoals stuifmeel.

Zo’n 10% van de bevolking heeft last van hooikoorts wat pas rond 1900 werd erkend als officiële medische aandoening. Hooikoorts heeft in die zin niets met hooi of koorts te maken dat het van oudsher gezien werd als kwaal voorkomend in het hooiseizoen. 

Veel allergieën bouwen zich langzaam op en manifesteren zich dan tussen het 8ste en 25ste levensjaar. Dit is geen wet, ook oudere en jongere mensen kunnen last krijgen van hooikoorts. Hoewel de klachten meest van tijd ieder jaar terug komen zullen ze minder heftig worden naar mate men ouder wordt. Na het 40ste levensjaar zullen de klachten significant afnemen waarna men na het 55ste levensjaar doorgaans geheel genezen bent.

De hooikoortsperiode loopt samen met de bloeiperiode van bomen en grassen, dit kan al van vroeg in het seizoen zijn  tot laat in september met een absoluut hoogtepunt op winderige dagen als alles in de bloei staat.

Luchtzuivering binnenshuis heeft een verlichtend effect op hooikoorts symptomen.  Het verwijderen van pollen, stoffen en huismijt door het zuiveren van de lucht maakt dat de patiënt doorgaans een rustiger nachtrust heeft wat het afweersysteem weer versterkt.  Bekijk een ruim assortiment aan luchtreinigers